HR Controller
Karolinska Institute University Administration
Sweden

HR-controller till spännande och utvecklande universitetsmiljö

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Har du erfarenhet av analysarbete och statistik, ett stort intresse för HR och vill ha en roll där du har möjlighet att utveckla och utvecklas? Välkommen att söka jobbet som HR-controller där du får bidra till analysområdet för att bland annat identifiera vilka nyckeltal och analyser som är relevanta för vårt verksamhetsområde samt delta i vår digitaliseringsresa.

Din roll

Som HR-controller ska du med din kompetens utveckla löne- och personalstatistik samt systemlösningar som bidrar till verksamhetens utveckling. Du ska också arbeta med myndighetens löpande och årsvisa rapporteringar samt ta fram relevanta nyckeltal och medverka i eller ansvara för olika uppföljningar, projekt och utveckling av systemlösningar i vår digitaliseringsresa.

I rollen ingår ansvar för personalapplikationer i KI:s verksamhetsinformationssystem. I detta ingår att medverka i förvaltning men också utveckla personalapplikationerna efter verksamhetens behov. I rollen ingår även utbildning och användarstöd för chefer och HR i hur man använder personalapplikationerna.

Då vi är inne i en digitaliseringsresa kommer du även medverka i olika projekt för utveckling av såväl processer som systemlösningar. Som en del av ett sammanhållet verksamhetsstöd inom HR på olika nivåer på KI kan även medverkan i eller ansvar för gemensam verksamhetsplanering och uppföljning av gemensamma processer och aktiviteter ingå i rollen.

Som HR-controller ska du även ta ansvar för omvärldsbevakning inom ditt kompetensområde och kunna presentera kvalificerad löne- och personalstatistik på ett tydligt och greppbart sätt för personer i KI:s ledning och verksamhet.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen inom HR-området, ekonomi och/eller statistik. Du ska även ha tidigare erfarenhet av en liknande roll som kvalificerad HR-controller med fokus på statistik. Vi ser gärna att du också har vana av att driva frågor självständigt både på operativ och strategisk nivå. Du har en mycket god IT- och systemvana och erfarenhet av att både arbeta i och utveckla olika systemlösningar för löne- och personalstatistik. Särskilt meriterande är erfarenhet av att arbeta med Business Intelligence-verktyg för dataanalys, till exempel QlikView. ‎

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Du är drivande, har integritet och god samarbetsförmåga. Du är utvecklingsinriktad och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är en skicklig kommunikatör som trivs med ett utåtriktat arbete och är duktig på att skapa förtroende och goda arbetsrelationer. Du gillar och har lätt för att arbeta självständigt. Arbetet medför många interna och externa kontakter, varför du behöver ha en god social kompetens.

Att arbeta vid HR-avdelningen förutsätter en tydlig arbetsgivarroll, insikt och förståelse för hela KI:s verksamhet, servicekänsla samt ett professionellt och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2161/2020
Kontakt
  • Peter Gustafsson, enhetschef, 08-524 864 81
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-05-12
Sista ansökningsdag 2020-05-28


If you apply for this position please say you saw it on Adminoxy

Apply

All Jobs

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN

Harvard University Academic Positions

Kuwait University Current Faculty Openings

Osaka University Academic Opportunities

Purdue University Job Postings for Faculty Positions

Texas Tech University Faculty Openings

Tsinghua University Job Postings

University of Cambridge Job Openings

University of Geneva Faculty Opportunities

University of New South Wales Job Openings

University of Nottingham Research Positions

University of Oslo Academic Jobs

University of Saskatchewan Faculty Positions

University of Southampton Research Vacancies

University of Tokyo Current Academic Vacancies

University of Toronto Open Faculty Positions